Välkommen till Insikt, Höganäs AB:s kanal för kontakt med dig som bor i Höganäs och Halmstad, eller dig som är intresserade av vår verksamhet.

Vi vill berätta om vad som händer inom vår verksamhet, inte minst arbetet som görs för att ständigt förbättra miljön och minska vår påverkar på omgivningen i de orter vi verkar. Ta gärna kontakt med oss via telefon eller e-post om du har frågor eller synpunkter.

Hon skapade sitt eget drömjobb

2017-04-26

Hållbarhet handlar om mer än bara miljömedvetenhet. Fråga bara Raissa Kruse. Utan att byta företag bytte hon karriär – från utvecklingsingenjör till hållbarhetsansvarig. Här berättar hon om det livslånga intresset för hållbarhet och hur hon utformade sitt drömjobb.

Löparfest i Höganäs

2017-04-26

Lördagen den 22 april arrangeras den första upp-lagan av Höganäs halvmaraton. Bland de startande finns ett sjuttiotal medarbetare från Höganäs AB, som är en av satsningens huvudsponsorer.

Han gör pulver av ditt skrot

2017-04-26

Ett av de viktigaste produktionsstegen på atomiseringsverket i Halmstad är också det som har gett anläggningen sitt namn: atomiseringen. Tommie Edeblom ansvarar för den känsliga processen som omvandlar smält stålskrot till fint järnpulver.

En snabbkurs i metallpulver

2017-04-26

Det är ingen hemlighet att Höganäs gör metallpulver. Men vet du vad metallpulver är, hur det fungerar eller vad det används till?
Höganäspulvret är den hemliga ingrediensen som du hittar i allt från stötdämpare till flingpaket.