Välkommen till Insikt, Höganäs AB:s kanal för kontakt med dig som bor i Höganäs och Halmstad, eller dig som är intresserade av vår verksamhet.

Vi vill berätta om vad som händer inom vår verksamhet, inte minst arbetet som görs för att ständigt förbättra miljön och minska vår påverkar på omgivningen i de orter vi verkar. Ta gärna kontakt med oss via telefon eller e-post om du har frågor eller synpunkter.

Oljetank hittad där nya labbet byggs på Bruksgatan

2017-05-16

Oljetank dök upp vid schaktning för nya labbet

En gammal oljetank har hittats i marken där Höganäs nya laboratorium byggs. Risk finns att olja har förorenat marken runt tanken och därför har markprover skickats för analys.

 

 

 

Höganäs träffar civilministern om hållbarhet

2017-05-08

Idag träffar Nicklas Lång, chef för hållbarhetsavdelningen på Höganäs, civilminister Ardalan Shekarabi (S) tillsammans med fyra andra representanter från gruv- och stålbranschen. Syftet är att visa hur branschen bidrar till att Sverige når FNs globala hållbarhetsmål.

 

I höst färdigställs norra delen av invallningen

2017-06-20

Under hösten påbörjar Höganäs arbetet med att färdigställa den norra delen av invallningen längs fabriksområdet. Slagg från tidigare produktion kommer att forma en kulle, som sedan besås med gräs. 

Brandkåren på plats i Halmstad - ingen skadad

2017-06-16

Strax efter klockan åtta imorse inträffade en incident i Höganäs AB:s atomiseringsverk i Halmstad. Det var ett genombrott i en skänk, vilket innebär att det smälta stålet rinner ut i en nödbassäng under skänken.