Välkommen till Insikt, Höganäs AB:s kanal för kontakt med dig som bor i Höganäs och Halmstad, eller dig som är intresserade av vår verksamhet.

Vi vill berätta om vad som händer inom vår verksamhet, inte minst arbetet som görs för att ständigt förbättra miljön och minska vår påverkar på omgivningen i de orter vi verkar. Ta gärna kontakt med oss via telefon eller e-post om du har frågor eller synpunkter.

Första spadtaget för lägre koldioxidutsläpp

2017-11-28

Idag satte vi spaden i marken för Sveriges och världens första anläggning för förnyelsebar energigas och grönt koks. 

Höganäs förvärvar företag i Luleå

2017-12-07

Höganäs köper Metasphere Technology i Luleå, ett utvecklingsbolag som tagit fram en ny teknik för att atomisera metaller, karbider och keramer vid mycket höga temperaturer.

– Detta är ett viktigt förvärv för Höganäs AB, säger VD Fredrik Emilson. Metaspheres teknik är unik och innovativ och den kompletterar vår egen tillverkning.

 

Affären klar: Höganäs AB köper ytbeläggningsdivision av H.C. Starck

2018-03-01

Idag tar Höganäs AB över en del av det internationella metallpulverföretaget H.C. Starck, närmare bestämt divisionen för ytbeläggning: Surface Technology & Ceramic Powders (STC). Detta är Höganäs största förvärv hittills och ett av tre på kort tid.

– STC är ett strategiskt viktigt förvärv i vårt arbete för att växa inom fler områden än traditionell pulvermetallurgi, säger Fredrik Emilson, VD för Höganäskoncernen.

Höganäs förvärvar Alvier

2018-02-01

Höganäs köper schweiziska verktygsmakaren Alvier PM-Technology, som utvecklar och tillverkar verktygslösningar för pulvermetallurgi.

– Med det här förvärvet vill Höganäs säkra Alviers fortsatta utveckling som en framgångsrik och oberoende verktygstillverkare. De ska ta fram nya innovationer inom både mekaniska och elektromagnetiska fordonsapplikationer, säger Fredrik Emilson, VD för Höganäs.