2016-12-19 Höganäs

Högre säkerhet med besökscenter

I slutet av september stod Höganäs nya Visitor Center vid Sandflygsgården klart. Detta blir den första anhalten för Höganäs AB:s besöksgrupper och är en viktig del i bolagets säkerhetsarbete.

Rader med hjälmar, gula västar och skyddsskor möter den som kliver in i Visitor Center, en tillbyggnad till Höganäs personalmatsal, Sandflygsgården. Den två rum stora byggnaden med toaletter, tvättställ och omklädningsrum stod klar i slutet av september och har redan börjat användas när företaget gästas av besöksgrupper.

– Vi tar emot omkring en till tre grupper varje vecka. Det är allt från kunder till leverantörer och skolklasser, berättar Rickard Möllberg, mångårig medarbetare och en av företagets guider.

Han tycker att den stora fördelen med Höganäs nya Visitor Center är att all skyddsutrustning nu finns samlad på ett ställe. Här delas även hörselskydd och en broschyr med säkerhetsinformation ut till alla besökare.

– Säkerhetsaspekten genomsyrar hela vår verksamhet, och det här blir ett sätt att tydligt kommunicera hur viktig vi tycker att den är, säger Rickard Möllberg.

Efter att alla har tagit på sig nödvändig skyddsutrustning är tanken att besökarna ska slussas vidare in i matsalen. Där får de se en presentationsfilm innan de går vidare in på anläggningarna för rundvandringen som tar mellan 60 och 90 minuter.

– Genom att vi tar hand om våra besökare på det här sättet visar vi att säkerheten inte bara gäller för våra anställda och entreprenörer utan för alla som kommer hit. Det blir en tydlig avsiktsförklaring: säkerheten är nummer ett på Höganäs, säger Håkan Persson, produktionsansvarig.