Willkommen im Team

Willkommen im Team

Höganäs Sweden

Business analyst

Business analyst
 
Är du en erfaren och driven specialist som kan vidareutveckla våra globala processer kopplade till affärssystem? Tycker du det är roligt att arbeta med många kontaktytor med mycket samarbete inom organisationen, både i Sverige och globalt? Då är detta jobbet för dig.

Om tjänsten

 • Tjänsten är placerad i Höganäs med möjlighet till visst distansarbete
 • Du är en del av BPD (Business Process Development) som består av 12 specialister med olika ansvarsområden
 • Du kommer att ansvara för att utveckla Höganäs globala processer kopplade till koncernens affärssystem (M3) för produktion och planering
 • Du bidrar i projekt- och förvaltningsaktiviteter med att ta fram och implementera lösningar i enlighet med våra riktlinjer och standarder
 • Du kommer att ha nära kontakt med användare på alla nivåer i organisationen, samt ha ett nära samarbete med funktionerna finans, inköp, logistik, underhåll och kvalitet

Din profil

 • Du har en akademiskutbildning och minst 3-5 års erfarenhet av att arbeta med M3 implementationer
 • Du har erfarenhet och förmåga att översätta våra tillverknings och produktions planeringsprocesser
 • Du har förmåga i att konfigurera och underhålla alla aspekter av M3 produktions moduler
 • Du har kunskap av systemintegrering och allt från API till M3
 • Du har god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska
 • Du har god samarbetsförmåga och kan uppfatta och förstå organisationens olika behov och driva det vidare samt slutföra uppgifterna

Att jobba på Höganäs

Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du kan utvecklas och nå dina ambitioner. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företaget att utvecklas. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2020 var 0,8 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Rekryteringsprocessen hanteras av Wise IT – vid frågor kontakta rekryteringskonsult Peter Hessing på mejl peter.hessing@wiseit.se eller telefon 073-521 6578. 

Ansök 

Kontakt

Bei der Rekrutierung neuer Mitarbeiter berücksichtigt Höganäs alle Bewerberinnen und Bewerber. Wir arbeiten effektiv, transparent und fördern die Vielfalt in unserem Unternehmen.

Bitte beachten Sie, dass wir ausschließlich Bewerbungen berücksichtigen und akzeptieren, die über unser Bewerberportal gesendet werden. So stellen wir sicher, dass jede Bewerberin und jeder Bewerber auf Grundlage ihrer oder seiner Angaben beurteilt wird.

Allgemeine Bewerbung